Mykonos

Γνωρίστε το Snorkeling στην Μυκονο

20 Απριλίου, 2021 από Μύκονος Σχόλια Κλειστά

Η ιστορία του Snorkeling

Οι ρίζες του σύγχρονου Snorkeling μπορούν να εντοπιστούν 5000 χρόνια στην ιστορία, καθώς πρόκειται για κατάδυση  με μάσκα, αναπνευστήρα και  κράτημα της αναπνοής. Οι πρώτοι ελεύθεροι δύτες καταγράφονται από το 3000 π.Χ. , όταν κι αναζητούσαν σφουγγάρια στον βυθό, χρησιμοποιώντας, μάλιστα καλάμια ως αναπνευστήρες

Ο άνθρωπος ήταν πάντα γοητευμένος από τα μυστικά του βυθού του ωκεανού και έτσι, με την πάροδο των ετών, έχει βελτιώσει την τεχνολογία για να διευκολύνει αυτήν την ανάγκη εξερεύνησης μέσω της κολύμβησης με μάσκα, αναπνευστήρα και βατραχοπέδιλα. Η θαλάσσια ζωή είναι γεμάτη θαύματα και οι λάτρεις της πάντα έβρισκαν  κάτι να επιστρέψουν στο σπίτι τους, έναν μικρό θησαυρό, εκτός από  την εμπειρία και την εκπαίδευση. Το Snorkeling στη Μύκονο, έγινε μια δραστηριότητα ασφαλέστερη,  πιο ευχάριστη και πολύ πιο εκπαιδευτική.  Με τη χρήση επεξεργασμένου γυαλιού για άνετα γυαλιά και μάσκες, αλλά και την προσθήκη ειδικού πλαστικού για τον αναπνευστήρα και τα βατραχοπέδιλα, ώστε δύτες να πλοηγηθούν πολύ εύκολα, υποβρύχια η εμπειρία της ελεύθερης κατάδυσης, θα σας καταπλήξει.

Τι είναι το Snorkeling

Στην Ελλάδα, το καλοκαίρι συνδέεται με διακοπές, παραλίες, ρακέτες, μαύρισμα και  water sports.

Ένα απ’ αυτά που μπορείτε να δοκιμάσετε στο νησί των Ανέμων, είναι το Snorkeling .

Ουσιαστικά, είναι μια περιήγηση στην επιφάνεια ή κάποιες φορές μια ελεύθερη κατάδυση, αλλά πιο κοντά στην επιφάνεια του νερού, μόνο με τον βασικό εξοπλισμό. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που μαγνητίζει το ενδιαφέρον, ανεβάζει την αδρεναλίνη και συγκεντρώνει όλο και περισσότερους θαυμαστές, καθώς η μαγεία του βυθού θα παρασύρει μικρούς και μεγάλους . Το Snorkeling στη Μύκονο, με τα υπέροχα, κρυστάλλινα νερά της, την κάνει ιδανικό προορισμό για να ζήσετε αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία, εξερευνώντας έναν υδάτινο κόσμο γεμάτο περιπέτεια και να έρθετε σε επαφή με την υποβρύχια ζωή, καθώς ο Ελληνικός βυθός είναι από τους πιο συναρπαστικούς στη Μεσόγειο. Το Snorkeling είναι ιδανικό για όσους λατρεύουν τη θάλασσα και θέλουν να την εξερευνήσουν.

 •         Είναι μια απλή και διασκεδαστική δραστηριότητα
 •         Είναι ιδανική για όλες τις ηλικίες.
 •         Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία.
 •         Η φυσική κατάσταση δεν είναι αποτρεπτική.
 •         Βασικός εξοπλισμός, εύκολος  να βρεθεί.
 •         Εύκολη εκμάθηση, από πιστοποιημένους εκπαιδευτές..

Αυτοί θα σας βοηθήσουν  να κατανοήσετε τους κανόνες ασφαλείας, να επιλέξετε και να ρυθμίσετε σωστά τον εξοπλισμό σας και θα σας μάθουν τις τεχνικές της ελεύθερης κατάδυσης, ώστε να ευχαριστηθείτε όσο περισσότερο γίνεται την εξερεύνηση σας, με τη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το Snorkeling στη Μύκονο

Μπορείτε να δοκιμάσετε την εμπειρία του Snorkeling στη Μύκονο σχεδόν σε όλες τις παραλίες -από το Paradise και την Ψαρού, μέχρι την Ελια και Άγιο Ιωάννη- ανάλογα με τη διάθεση σας.

Η υποβρύχια ζωή του νησιού προκαλεί για εξερεύνηση δύτες όλων των επιπέδων, από αρχάριους  μέχρι πολύ έμπειρους. Ακόμα και στις πολυσύχναστες παραλίες, υπάρχουν ειδικοί να σας καθοδηγήσουν σε μια υποβρύχια εξερεύνηση των κρυστάλλινων νερών του νησιού.

Για μεγαλύτερη δυσκολία, μπορείτε να δοκιμάσετε την περιήγηση σε κάποιο ύφαλο, όπως ο ύφαλος της Λίας, που είναι γνωστός για την πλούσια ζωή θαλάσσια ζωή του, αλλά και τα πολλά μαύρα και κίτρινα σφουγγάρια που υπάρχουν εκεί.

Γνωστός είναι επίσης κι ο ύφαλος της Καλαφακιόνας, επίσης με πλούσια θαλάσσια ζωή, αλλά και πολλούς αρχαίους αμφορείς, σε διάφορες καταστάσεις, που δημιουργούν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και θα νιώσετε ένα μικρός Κουστώ.

Αν πάλι ψάχνετε τρόπους ν’ ανεβάσετε την αδρεναλίνη σας ακόμα περισσότερο, με το Snorkeling στη Μύκονο, μπορείτε να δοκιμάσετε την εξερεύνηση των σπηλαίων που υπάρχουν στο βυθό του νησιού, σε επιτρεπτό βάθος, όπως οι σπηλιές στο Τραγονήσι, με τη συνοδεία ειδικού. Εκεί θα βρείτε σπηλιές της φώκιας Monachus monachus , καθώς πρόκειται για προστατευμένο φυσικό καταφύγιο και αν είστε τυχεροί, ίσως συναντήσετε κάποια  κιόλας.

Όλα αυτά με τη συνοδεία ειδικών εκπαιδευτών, θα σας συνοδεύσουν και θα σας ξεναγήσουν στο βυθό του νησιού των ανέμων και θα σας προτείνουν τι να δοκιμάσετε, ανάλογα με το επίπεδό σας, ώστε το Snorkeling στη Μύκονο, εκτός από ξεχωριστό, να είναι κι ασφαλές. Μπορείτε να δοκιμάσετε:

 •         Ελεύθερη κατάδυση κοντά στην ακτή
 •         Ελεύθερη κατάδυση από σκάφος
 •         Συνδυασμό παράκτιας ελεύθερης κατάδυσης από σκάφος

Κανείς απ’ όσους το δοκίμασαν, δεν αρκέστηκε σε μια μόνο βουτιά. Το Snorkeling στη Μύκονο θα σας μείνει αξέχαστο και ίσως ανακαλύψετε τον δικό σας θησαυρό στο βυθό του νησιού των ανέμων!

Επικοινωνία

 • Κυκλάδες, Μύκονος, Ορνός, 84600
 • +30 22890 25744
 • +30 22890 25744

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Η Μύκονος με μια ματιά

2 Αυγούστου, 2019

Why Book Directly With Us

1. Best rate guarantee

2. Exclusive Offers

3. Welcome Drink and local delicacy

4. Late check out or Early check in (upon availability)